TURK Finansman A.Ş. Genel Müdürü Semra Demircioğlu, Dijital Tsunami Paneli’nde konuşmacı olarak yer alırken Kredim, PSM AWARDS’22 Ödülleri’nde “En İnovatif Ürün, Hizmet, Proje” kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Finans ve teknoloji dünyasının buluşma noktası olan PSM AWARDS’22 Ödülleri’nde kazananlar ödüllerine kavuştu. PSM tarafından, sektörün gelişmesini hedefleyen yenilikçi ürün ve hizmetleri desteklemek ve yaratıcılığı teşvik etmek üzere 2018’den bu yana düzenlenen ödüller, beşinci kez sahiplerini buldu.

Bu yıl 87 şirket, 385 projenin yarıştığı PSM AWARDS’22 Ödülleri’nde 107 proje finale kaldı. 22 Aralık Perşembe günü İş Bankası İş Kuleleri Salonu’nda yapılan PSM AWARDS’22 töreninde onurlandırılan markalardan biri de Kredim oldu. Kredim, iş hacmini önemli ölçüde artıran, geliştirip değiştirerek fark yaratan ürün ve hizmetlere sunulan “En İnovatif Ürün, Hizmet, Proje” ödülünü kazandı.

Salgın süreci de gösterdi ki insanlar artık teknolojik yeniliklere çok daha hızlı adapte olabiliyor. Başta uzaktan çalışma olmak üzere birçok “yeni normal” ile tanıştık, tanışmaya da devam ediyoruz. Dijitalleşme, deyim yerindeyse bir tsunami gibi ilerleyip yayılıyor. Bu süreci şirketiniz ve içinde bulunduğunuz sektör açısından değerlendirebilir misiniz?

Kurumlar ve kişiler olarak hepimizin ilk defa deneyimlediği bir süreç olan pandeminin hayatımıza tek olumlu etkisi, dijitalleşme sürecine hız kazandırması oldu. Daha önce online alışveriş yapmamış olanlar da pandemi şartları nedeniyle bu alışkanlığı kazandı. Temassız ödeme, mobil ödeme, temassız para çekme gibi uygulamalar hayatımızın bir parçası oldu.

İnternet kullanımının yaygınlaşması da bu eğilimi destekledi. TÜİK’in 2022’de yaptığı “Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması”nda hanelerin yüzde 94,1’inin evden internete erişim imkânına sahip olduğunu ve internet kullanan bireylerin oranının yüzde 85’lere yükseldiğini gözlemleyebiliyoruz.

İnternete erişimin artmasıyla dijital ekosistem gelişiyor. Yenilikçi ve dinamik bir sektör olan fintech pazarı da her geçen yıl büyüyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin 2021 sonu yayımladığı durum raporuna göre, Türkiye’de fintech şirketlerinin sayısı 520’ye ulaştı. Bu sayının sektöre yeni adım atan şirketlerle arttığını görüyoruz.

Finansal teknolojinin en hızlı büyüyen trendlerinden biri de “Şimdi Al, Sonra Öde” modeli. GlobalData tarafından yayınlanan rapora göre özellikle pandemi sonrası en çok tercih edilen kredi yöntemlerinden biri olan “Şimdi Al, Sonra Öde” modeli, 2021 yılında 120 milyar dolar hacmine ulaştı. Pazarın, 2025 yılında 680 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşması bekleniyor.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de pazar büyüyor. Kredim markamızla “Şimdi Al, Sonra Öde” modelini Türkiye’ye ilk kez getirdik ve öncülüğünü yapmaya devam ediyoruz. Kredim’i tasarlarken, kullanıcıların beklentilerini belirleyerek hareket ettik. Geleneksel yöntemlere alternatif arayan, işlemlerini hızlı ve kolay yapmayı tercih eden kullanıcılara hitap ediyoruz. Kredi kartı kullanıcılarından finansal sisteme erişimi olmayanlara kadar geniş bir kitle Kredim’in avantajlarından yararlanabiliyor.

Kişiye Özel Skorlama özelliğimiz, çoklu kredi limiti sağlıyor. Türkiye’de ilk kez başlattığımız QR kod ile kredili alışveriş sayesinde kullanıcılarımız, e-ticaretin yanı sıra fiziki mağazalardan da alışveriş yapabiliyor. Geri ödemede de “Maaşında Öde”, “30 Gün Sonra Öde”, “36 Aya Varan Taksitle Öde” ve “Kredi Kartı Limitin Düşmeden Öde” gibi farklı seçenekler sunuyoruz.

Geleceği, bu dijital tsunami sonrasında ayakta kalabilenlerin şekillendireceği öngörülüyor. Sizce bu yeni dönem ne gibi fırsat ve tehditleri barındırıyor? Siz nasıl hazırlanıyorsunuz, ne gibi aksiyonlar alıyorsunuz?

Kredili alışverişin daha hızlı, daha kolay ve herkes için erişilebilir olmasını hedefliyoruz. Odağımızda koşulsuz kullanıcı mutluluğu var. Planlarımızda yer alan birçok yenilikçi projeyi kullanıcılarımızla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. En önemli stratejimiz ise Kredim’in üstünlüklerini daha da geliştirmek ve yeni özellikler ekleyerek ürünü dünyaya açmak.

Yoruma Kapalı

tr_TRTurkish