Şimdi Al, Sonra Öde (BNPL) planları son dönemlerde popülerlik kazandı. Tüketiciler, ödeme günü sözüyle faizsiz krediler kullanabilir. İhtiyaçlarını faizsiz alışveriş kredisi ile karşılayarak 30 gün sonra ödeme yaparlar.

Kredim, bir ödeme sırasında belirli bir limit sunarak kafa karıştıran taksitli seçeneklerden kurtarır. Sistemi kullanmaya başladığınızda bağlayacağınız kredi kartınıza çoklu limit tanır. Böylece tek bir işlem sonrasında kartınız ile limitiniz doğrultusunda dilediğiniz gibi alışverişe devam edebilirsiniz.

Tüketiciler artık yeni kredi seçeneklerine yönelmek yerine kredi limitleri artırmayı tercih etmektedir. Kredi limitini yükseltmek isteyenlerin en büyük destekçisi ise Kredim!

Çoklu limit ile BNPL’nin sağladığı avantajlardan 30 gün sonra ödeme sözünüz ile faiz ödemezsiniz. Maaşınızı aldığınızda ya da belirlediğiniz tarihte ödemenizi daha rahat bir döneme denk getirirsiniz.

Çoklu Limit ile İhtiyaçlarını Ertleme, Faiz ve Masraf Yok!

Şimdi Kredim sistemine ücretsiz üye ol Çoklu Limit ile alışveriş yapabilme imkanını yakala.

BNPL’nin Avantajları

BNPL’nin sunduğu avantajlar ile tüketiciler yeni kredi telaşına girmeden kartlarının limitlerini artırabilmektedir. Kredim sistemine üye olduğunuz anda limitiniz belli olur. Ek belgeler ile bu limiti dilerseniz yükseltme talebinde bulunarak artırabilirsiniz. Alışverişte tanımlayacağınız kredi kartınızı bir kez sisteme tanıtarak çoklu limit ile alışverişin keyfini çıkarın.

Kullanıcılar tarafından öne çıkan en önemli avantajı ekstra ücret ve faizin olmaması.

Kredim Şimdi Al Sonra Öde’nin avantajlarından biri de hiçbir gizli ücret bulunmamasıdır. Sistemde belirtilen seçeneklerde ücretlendirme bilgisi dışında sürpriz ücretler yer almaz. İster 30 gün içinde faizsiz ödemeyi tercih edin isterseniz de 36 ay taksit seçeneği ile limitlerinizi hemen kullanın.

Alışverişlerinizde Çoklu Limit kullanabilmeniz Kredim ile oldukça kolay. Hemen Ek Limit kullanabilmek için üye olun.

BNPL sadece parasal faydalar sağlamaz. Sağlayıcıların tüketiciler ve işletmeler ile ilişkileri olduğundan, genellikle bu iki grubun veri çıkışından güçlü içgörüler üretirler.

Şimdi Al, Sonra Öde’yi (BNPL) Kimler Kullanabilir?

BNPL’yi kredi skorunda problem yaşamayan tüm tüketiciler kullanabilir. Şimdi Al, Sonra Öde sistemi limit sorunu yaşayanların haricinde de sıkça tercih edilmektedir. Özellikle hesaplarında yeterli limit bulunup BNPL’yi tercih eden tüketiciler bu hizmeti akıllı bir para yönetimi stratejisi olarak kullanıyor.

BNPL Sistemi Neden Tercih Edilir?

BNPL, bir ürün veya hizmeti daha uygun maliyetli hale getirmek için önemli bir araç haline geliyor. İnsanlar satın alma gücünün kilidini açmak için BNPL kullanıyor.

Tüketiciler şimdi satın al, daha sonra öde sistemini kredi kartlarından daha uygun olarak değerlendiriyor.

Tüketiciler, limitlerinde sorun yaşadığı dönemlerde ihtiyaçlarını ertelemek yerine bu hizmetten faydalanabilirler. Şimdi Al, Sonra Öde daha akıllı ve düşünceli bir ödeme yöntemidir. Tüketiciler limit sorunu yaşamasa dahi kredi kartı faizlerinden kaçınmak ister. BPNL’nin tercih edilme nedeni de burada tam anlamıyla karşımıza çıkıyor. Limitleri tükenen kullanıcılar, anında ihtiyacını karşılar. 30 gün içinde ödeme sözüne faiz uygulanmaz. Limit sıkıntısı yaşamayan kullanıcılar ise nakitlerini daha uzun süre elinde tutabilir, yatırım yapabilir ve kredi & kredi kartı gibi faizlerden kaçınabilir.

Şimdi Al, Sonra Öde Nerelerde Geçerli?

BNPL’nin kullanım alanları oldukça geniş olsa da bu sağlayıcı firmaya göre farklılık gösterir. Kıyafet, ayakkabı, kozmetik ve seyahat gibi birçok satın alımlar için kullanabilmektedir. Kredim ile eğitim, turizm, moda, dekorasyon, e-ticaret ve sağlık gibi sektörlerde çoklu limit kullanabilirsiniz.

BNPL’nin Satıcılar için Faydası

Birçok çevrimiçi alışveriş yapan tüketici, satın alınabilirliğin kolay olmasını ister. Geri ödeme esnekliği, satın alma işlemini daha uygun maliyetli hale getirmeye yardımcı olur. BNPL kullanan tüketicilerin bu nedenle sepetlerini terk etme olasılıkları daha düşüktür.

Tüketiciler, çoklu limit avantajları ile harcamalarını daha iyi yönetebilmektedir.

BNPL sağlayıcıları hem işletmeler hem de tüketiciler ile doğrudan ilişkilere sahiptir. Bu durumda stratejik olarak önemli bir değer ve içgörü yaratır.

Ünlü bir moda markasının BNPL’ye girmesi, varlıklı moda tutkunlarının ilgisini çekti. Marka, yalnızca ödeme ekranında BNPL butonu ekleyerek online satışların bir çeyrekte %24 arttığını gördü.

Riskler ve Zorluklar

BNPL şirketleri için belki de asıl zorluk, kasıtlı veya kasıtsız olsun, müşterileri birden fazla sağlayıcıda aşırı kullanımdan korumaktır. Bu nedenle Kredim, Akıllı Kredi Skorlama Aracı ile tüketicilerin maliyet yükünü dengelemeye özen gösterir.

Bazı tüketiciler, BNPL’yi bir kredi olarak görmediği için kullanım sorunu yaşayabilmektedir. BNPL hizmetleri faiz almadıkları için (30 Gün Sonra Öde’de geçerli) borç olarak nitelendirilmez. Fakat araştırmalar bu durumun sorumsuz kullanıma ve karşılanamaz borçlanmaya dönüşmediğini gösteriyor.

Şimdi Al, Sonra Öde, herkes için uygun ya da belirtilen limitler tatmin edici olmayabilir. Bu durum kredi puanları ile ilgili olduğu için kullanımlar skorunuza da doğrudan etki edecektir.

Satın alım gücünüzü Çoklu Limit ile artırmak için hemen Kredim’e üye olun.

Yoruma Kapalı

tr_TRTurkish