Kredi Limiti Nedir?

Kredi limiti terimi, bir finansal kuruluşun bir müşteriye açtığı maksimum kredi miktarını ifade eder. Krediyi sağlayan kurum, bir kredi kartı veya kredi için bir kredi limiti planlar. Kredi sağlayıcıları, genellikle kredi arayan başvuru sahibi tarafından verilen bilgilere dayanarak kredi limitleri belirler. Bu limit, tüketicilerin kredi puanlarını etkileyen ve gelecekte kredi alma yeteneklerini etkileyebilecek bir faktördür.

Kredi Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi limitinin belirlenmesinde rol oynayan en önemli iki unsur, kişinin aylık geliri ve kredi notudur. Bir bireye verilecek limit, ilk yıl için gelirinin en fazla iki katı ve ilk yıldan sonraki gelirinin en fazla dört katı olarak hesaplanır. Gelirinizin her yıl arttığı hesaba katıldığında her yeni yılda kredi limitinizin de artacağı söylenebilir.

Limitler bankalar ve alternatif finansman kuruluşları tarafından belirlenir ve borçluyla ilgili çeşitli bilgilere dayanır. Finanas kuruluşları, kişinin kredi notunu, gelirini, kredi geri ödeme geçmişini ve diğer faktörleri inceler.

Kredilerde Yıllık Maliyet Oranı Nedir? hemen öğrenmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Yoruma Kapalı

tr_TRTurkish