Spor Organizasyonlarında sosyal sorumluluk projeleri oldukça dikkat çekiyor. İşte öne çıkan Sosyal Sorumluluk Projeleri;

UEFA Sosyal Sorumluk Projesi

Dünyada futbolun önde gelen organizasyonları olan UEFA ve FIFA, sadece saha içerisi ve futbol ekosisteminin gelişimine değil, saha dışındaki sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. UEFA’nın yıllardır öncüsü olduğu ırkçılık karşıtı politikaları ve çalışmaları oldukça dikkat çekiyor. Anti-racism başlığındaki UEFA çalışmaları, Avrupa’da düzenlenen organizasyonları, kurumsal iletişim çalışmalarında sıklıkla yer buluyor. Reklam filmleri, yeşil sahalardaki reklamlar ve çeşitli kampanyalar ile ırkçılık, UEFA’nın bir numaralı sosyal sorumluluk projesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Irkçılık karşıtı kampanyalarının yanı sıra, UEFA’nın herkesin futboldan zevk alabilmesi vizyonunu tanıttığı #EqualGame projesi de ciddi dönüşler alınan kampanyalar arasında yer alıyor. EqualGame, kim olduklarına, nereden geldiklerine veya oyunu nasıl oynadıklarına bakılmaksızın herkesin futboldan keyif alabilmesi vizyonunu temsil ediyor. Irkçılık kampanyasından farklı olarak bireyleri ten renginden ziyade, eşitlik ilkesiyle RESPECT sloganı ile vurgulanıyor. RESPECT sloganı UEFA organizasyonlarında takımların formalarından, stadyum reklamlarına, her türlü medya kanallarında kendisine genişçe yer buluyor.  

UEFA’nın, çocukların güvenliği ve yaşam standartlarını önceliklendirdiği UEFA Çocuk Programı da bulunuyor. Avrupa çapında ve ötesinde projeler geliştirmek için çok sayıda farklı ortakla birlikte çalışan UEFA, zor koşullarda çocuklara yardımcı olan girişimleri ve programları desteklemektedir. 

Bu major kampanyalara ek olarak UEFA’nın Charity adını verdiği kampanya ile Avrupa ve dünyanın birçok bölgesinde sosyal sorumluluk projeleri ve destek organizasyonları gerçekleştiriyor. 

FIFA Sosyal Sorumluluk Projesi

Dünyada futbolun bir numaralı çatı kuruluşu olan FIFA da kurduğu fon ile sosyal etki kampanyaları hedefliyor. FIFA’nın insan haklarından, adalet ve eşitliğe, güvenliğe, küresel ısınmadan sürdürülebilirliğe varıncaya kadar birçok alanda gerçekleştirdiği etkinlikler ve kampanyalar bulunuyor. 

FIFA, futbol aracılığıyla daha adil ve daha eşit bir toplumu teşvik etmek için hükümetler, küresel ve bölgesel kalkınma ajansları, insan hakları grupları, uluslararası ve yerel kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve eski oyuncularla birlikte çalışıyor. 

FA – İngiltere

Dünyanın futbol ülkelerinden İngiltere’de futbol federasyonu FA, 2021 yılında “A Game For All” adını verdiği kampanya ile ayrımcılıkla mücadelenin İngiliz futbolu için temel bir öncelik olmaya devam etmesini sağlamasını hedefliyor.  

NBA (ABD-BASKETBOL) 

Dünyada UEFA ve FIFA gibi futbol dışında en dikkat çeken etkinliklere imza atan spor organizasyonlarının başında ABD Basketbol Organizasyonu (NBA) geliyor. NBA’in, ABD’de ve dünyanın farklı bölgelerinde sosyal sorumluluk projelerine imza attığı NBA Cares, NBA Together, Jr. NBA, Sosyal Adalet Koalisyonu ve NBA Foundation gibi sosyal sorumluluk projeleri bulunuyor.  

Yoruma Kapalı

tr_TRTurkish